MALZEMELER
4 Adet Dil Balığı
1
Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri
kadar tuz, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Balıkların başını ve
kuyruğunu kesin. Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın. Orta kulağını
çıkarın. Bu dilimleri limon suyuna batırın. Üzerine kırmızı biber serpip 10
dakika dinlendirin.
Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın. Soğanı soyup
dörde kesin. Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.
Not: Arzu
ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin. Bir kapta
soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün. Doğranmış maydanoz
ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.
4 Adet Dil Balığı
1
Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri
kadar tuz, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Balıkların başını ve
kuyruğunu kesin. Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın. Orta kulağını
çıkarın. Bu dilimleri limon suyuna batırın. Üzerine kırmızı biber serpip 10
dakika dinlendirin.
Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın. Soğanı soyup
dörde kesin. Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.
Not: Arzu
ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin. Bir kapta
soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün. Doğranmış maydanoz
ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.