Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş rendelenmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
2-3 adet patates
2-3 adet patlıcan
Domates ve sivri biber
Sos için: 1 yemek kaşığı salça, tuz, pulbiber, karabiber, kimyon ve kekik
YAPILIŞI:
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş rendelenmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
2-3 adet patates
2-3 adet patlıcan
Domates ve sivri biber
Sos için: 1 yemek kaşığı salça, tuz, pulbiber, karabiber, kimyon ve kekik
YAPILIŞI:
- Kıyma, yumurta, soğan, sarımsak, kaşar rendesi, galeta unu, zeytinyağ, su, tuz ve baharatları derin bir kaseye alıp, yoğurun.
- Büyük yuvarlak köfteler yaparak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Patates ve patlıcanları yuvarlak dilimleyip, kızartın. Köfteler kızartılmayacak.
- Yuvarlak borcam tepsiye bir köfte, bir patates, bir köfte, bir patlıcan şeklinde sıralayın.
- Sos malzemelerini su ile karıştırıp, köftelerin üzerine gezdirin.
- En üste domates dilimleri ve sivri biber döşeyin.
- 200 derecede köfteler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav ve salata eşliğinde sıcak sıcak servis edin.