MALZEMELER:
2 yumurta
2 fincan yoğurt ( türk kahvesi fincanı )
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
7 fincan un ( türk kahvesi fincanı )
Sos için: 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça yada ketçap
Üst malzeme için: İstediğiniz herhangi bir malzeme
Sosis, salam, sucuk, zeytin, domates, biber, mantar v.s.....
En üstü için: Bol kaşar rendesi
Ayrıca istediğiniz her türlü baharat ( karabiber,pulbiber,kimyon,kekik )
Not: Verdiğim ölçüler normal bir tencere için. Ben her zaman ölçüleri iki katına çıkarıp, iki tencere yapıyorum.Çünkü bir tencere bize asla yetmiyor. Sizde kalabalık ve pizza sever bir aileyseniz ölçüleri çoğaltabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yumurta, yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve tuzla bir hamur yoğurun.
Biraz cıvık bir hamur oluyor. Sakın fazladan un eklemeyin.
Teflon tencerenizi yağlayın.
Elinizide yağlayarak hamuru tencereye döşeyin.
Çok fazla kabarmaması için çatalla birkaç yerine delikler açın.
Üzerine çok az su ile sulandırdığınız salçayı yada ketçapı sürün.
İstediğiniz malzemeyi döşeyip, rende kaşarları serpin.
Tencereyi ocağınızın en küçük gözüne koyup, en kısık ayara getirin.
20 - 25 dakika kapağını kesinlikle hiç açmadan pişirin.
Pişmez diye sakın korkmayın. Çok güzel pişiyor. Ama sabırlı olup, kapağını açmamak gerek. Fırın pizzasına göre daha yumuşak bir hamur oluyor
2 yumurta
2 fincan yoğurt ( türk kahvesi fincanı )
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
7 fincan un ( türk kahvesi fincanı )
Sos için: 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça yada ketçap
Üst malzeme için: İstediğiniz herhangi bir malzeme
Sosis, salam, sucuk, zeytin, domates, biber, mantar v.s.....
En üstü için: Bol kaşar rendesi
Ayrıca istediğiniz her türlü baharat ( karabiber,pulbiber,kimyon,kekik )
Not: Verdiğim ölçüler normal bir tencere için. Ben her zaman ölçüleri iki katına çıkarıp, iki tencere yapıyorum.Çünkü bir tencere bize asla yetmiyor. Sizde kalabalık ve pizza sever bir aileyseniz ölçüleri çoğaltabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yumurta, yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve tuzla bir hamur yoğurun.
Biraz cıvık bir hamur oluyor. Sakın fazladan un eklemeyin.
Teflon tencerenizi yağlayın.
Elinizide yağlayarak hamuru tencereye döşeyin.
Çok fazla kabarmaması için çatalla birkaç yerine delikler açın.
Üzerine çok az su ile sulandırdığınız salçayı yada ketçapı sürün.
İstediğiniz malzemeyi döşeyip, rende kaşarları serpin.
Tencereyi ocağınızın en küçük gözüne koyup, en kısık ayara getirin.
20 - 25 dakika kapağını kesinlikle hiç açmadan pişirin.
Pişmez diye sakın korkmayın. Çok güzel pişiyor. Ama sabırlı olup, kapağını açmamak gerek. Fırın pizzasına göre daha yumuşak bir hamur oluyor