Music-Lives.TK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Music-Lives.TK


~HoşGeldiniz~ Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0


    Keskin Tavası..

    Keten*Prenses
    Keten*Prenses
    5.Derece
    5.Derece


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 559
    Yaş : 31
    Nerden : CeheNneTTeN
    Müzik Türü</b></s> : Y.O.K
    Rep : 0
    Tecrübe Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 22/08/08

    Keskin Tavası.. Empty Keskin Tavası..

    Mesaj tarafından Keten*Prenses C.tesi Ekim 04 2008, 19:02

    Keskin tavası
    Malzemeler

    # 1.5 kg kuzu pirzola
    # 4-5 domates
    # 1 baş sarımsak
    # 5-6 soğan
    # 200 gr arnavutbiberi ve sivribiber
    # Kuzu kuyruk yağı
    # Tuz

    Hazırlanışı
    * Sarımsakları soyup kıyın. Soğan ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip 4-5 cm boyunda kesin. Arnavutbiberleri kıyın.

    * Kuzu pirzolayı tuzlayıp tavaya yerleştirin. Üzerini kıyılmış sarımsakla kaplayın. Domates dilimlerini üzerine dizin. Kenarlarına sivribiberleri yerleştirip arnavutbiberini serpiştirin. Üzerini soğan dilimleriyle kapatın. Kuyruk yağıyla kaplayıp önceden ısıtılmış kızgın fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Detaylar
    Zorluk Derecesi : 3 / 5
    Kişi Sayısı : 4
    Hazırlama Süresi : 20 dk.
    Pişirme Süresi : 50 dk.
    Mutfak : Türk Mutfağı
    Kategori : Et Yemekleri

      Forum Saati Cuma Nis. 19 2024, 16:28