Keskin tavası
Malzemeler
# 1.5 kg kuzu pirzola
# 4-5 domates
# 1 baş sarımsak
# 5-6 soğan
# 200 gr arnavutbiberi ve sivribiber
# Kuzu kuyruk yağı
# Tuz
Hazırlanışı
* Sarımsakları soyup kıyın. Soğan ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip 4-5 cm boyunda kesin. Arnavutbiberleri kıyın.
* Kuzu pirzolayı tuzlayıp tavaya yerleştirin. Üzerini kıyılmış sarımsakla kaplayın. Domates dilimlerini üzerine dizin. Kenarlarına sivribiberleri yerleştirip arnavutbiberini serpiştirin. Üzerini soğan dilimleriyle kapatın. Kuyruk yağıyla kaplayıp önceden ısıtılmış kızgın fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Detaylar
Zorluk Derecesi : 3 / 5
Kişi Sayısı : 4
Hazırlama Süresi : 20 dk.
Pişirme Süresi : 50 dk.
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Et Yemekleri
Malzemeler
# 1.5 kg kuzu pirzola
# 4-5 domates
# 1 baş sarımsak
# 5-6 soğan
# 200 gr arnavutbiberi ve sivribiber
# Kuzu kuyruk yağı
# Tuz
Hazırlanışı
* Sarımsakları soyup kıyın. Soğan ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip 4-5 cm boyunda kesin. Arnavutbiberleri kıyın.
* Kuzu pirzolayı tuzlayıp tavaya yerleştirin. Üzerini kıyılmış sarımsakla kaplayın. Domates dilimlerini üzerine dizin. Kenarlarına sivribiberleri yerleştirip arnavutbiberini serpiştirin. Üzerini soğan dilimleriyle kapatın. Kuyruk yağıyla kaplayıp önceden ısıtılmış kızgın fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Detaylar
Zorluk Derecesi : 3 / 5
Kişi Sayısı : 4
Hazırlama Süresi : 20 dk.
Pişirme Süresi : 50 dk.
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Et Yemekleri