Music-Lives.TK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Music-Lives.TK


~HoşGeldiniz~ Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0


    Lahmacunu Sevenler ama Yapamayanlar Buyrunn =)

    Keten*Prenses
    Keten*Prenses
    5.Derece
    5.Derece


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 559
    Yaş : 31
    Nerden : CeheNneTTeN
    Müzik Türü</b></s> : Y.O.K
    Rep : 0
    Tecrübe Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 22/08/08

    Konu İkonu Lahmacunu Sevenler ama Yapamayanlar Buyrunn =)

    Mesaj tarafından Keten*Prenses Ptsi Eyl. 15 2008, 09:56

    Malzemeler

    2 adet yufka

    100 gram kıyma

    1 adet
    domates

    1 adet soğan

    1 adet kırmızı dolmalık biber

    1 diş
    sarımsak

    1/4 demet maydanoz



    Hazırlanışı

    • Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
    • Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
    • Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
    • Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye
      katlanmış iki yarım yufka olur.)
    • Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet
      yufkadan taban elde etmiş olacağız.
    • Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
    • Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
    • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis
      edebilirsiniz.
    Not

    • Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
    • Eğer sizin yufkalarınız ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde
      hazırlayın.
    afiyet olsunnnn

      Forum Saati C.tesi Nis. 27 2024, 05:44