Music-Lives.TK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Music-Lives.TK


~HoşGeldiniz~ Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0


    TramiSu

    avatar
    Misafir
    Misafir


    Konu İkonu TramiSu

    Mesaj tarafından Misafir Cuma Eyl. 19 2008, 20:05

    MALZEMELER:

    KEKİ İÇİN: 3 YUMURTA
    3 FİNCAN ŞEKER
    2 FİNCAN SÜT
    1 FİNCAN SIVIYAĞ
    1 FİNCAN KAKAO
    4 FİNCAN UN
    1 PAKET VANİLYA
    1 PAKET KABARTMA TOZU

    KEKİ ISLATMAK İÇİN: 1 SU BARDAĞI SICAK SU
    2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
    2 YEMEK KAŞIĞI NESKAFE
    1 TATLI KAŞIĞI KAKAO

    KREMA İÇİN: 4 SU BARDAĞI SÜT
    3 FİNCAN ŞEKER
    3 FİNCAN UN
    MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE DAMLA SAKIZI
    1 PAKET LABNE ( 200 GR. )

    ÜZERİ İÇİN: KAKAO

    NOT: TÜM FİNCAN ÖLÇÜLERİ TÜRK KAHVESİ FİNCANI İÇİNDİR.

    YAPILIŞI:
    Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
    Yağlanmış ve yuvarlak bir kalıba boşaltın.
    175 derecede pişirin.
    Pişen ve ılıyan keki ortadan ikiye kesin.
    Keki ıslatmak için; sıcak suya şeker, neskafe ve kakaoyu katıp, karıştırın.
    Her iki kek parçasınıda eşit miktarda ıslatın.
    Tencereye süt, şeker, damla sakızı ve unu alın.
    Kremayı karıştıra karıştıra pişirin.
    Pişen kremayı ocaktan alın ve 10 dakika soğutun.
    Kremaya labneyi ekleyin ve çırpın.
    Kekin bir parçasını servis tabağına yerleştirin.
    Üzerine kremanın yarısını boşaltın.
    Diğer kek parçasını üzerine kapatın.
    Kalan kremayla kekin her yerini sıvayın.
    Son olarak üzerine; bol kakao serpin.

      Forum Saati Cuma Nis. 26 2024, 11:12