MALZEMELER:
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
75 gr. yumuşak margarin
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiyelerin arası için:
Çokokrem, reçel ve marmelat
Kurabiyelerin üzeri için:
Hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
Limon kabuğu rendesini ve şekeri yoğurma kabında iyice ovun ( limonun sarısı şekere geçene kadar ) .
Limon suyunu ekleyip, karıştırın.
Kalan malzemeleride katıp, kulak memesi kıvamında yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yarım cm. kalınlığında açın.
İstediğiniz kalıplarla kesin.
Kurabiyelerin yarısının ortalarını tekrar küçük kalıplarla çıkarın ( yani kurabiyelerin yarısı deliksiz, yarısı delikli olacak ) .
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
160 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin ( sadece kenarları hafif pembeleşene kadar ) .
Misss gibi limon kokulu kurabiyelerinizi soğutun.
Deliksiz olan kurabiyelere çokokrem, reçel yada marmelat sürün.
Delikli kurabiyeleri üzerlerine kapatın.
Ortalarınada çokokrem,reçel yada marmelat doldurun.
Servis sırasında üzerlerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serpiştirin.
NOT: Kurabiyelerin arasını servis esnasında doldurun. Yoksa kurabiyeleriniz yumuşar
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
75 gr. yumuşak margarin
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiyelerin arası için:
Çokokrem, reçel ve marmelat
Kurabiyelerin üzeri için:
Hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
Limon kabuğu rendesini ve şekeri yoğurma kabında iyice ovun ( limonun sarısı şekere geçene kadar ) .
Limon suyunu ekleyip, karıştırın.
Kalan malzemeleride katıp, kulak memesi kıvamında yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yarım cm. kalınlığında açın.
İstediğiniz kalıplarla kesin.
Kurabiyelerin yarısının ortalarını tekrar küçük kalıplarla çıkarın ( yani kurabiyelerin yarısı deliksiz, yarısı delikli olacak ) .
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
160 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin ( sadece kenarları hafif pembeleşene kadar ) .
Misss gibi limon kokulu kurabiyelerinizi soğutun.
Deliksiz olan kurabiyelere çokokrem, reçel yada marmelat sürün.
Delikli kurabiyeleri üzerlerine kapatın.
Ortalarınada çokokrem,reçel yada marmelat doldurun.
Servis sırasında üzerlerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serpiştirin.
NOT: Kurabiyelerin arasını servis esnasında doldurun. Yoksa kurabiyeleriniz yumuşar