Music-Lives.TK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Music-Lives.TK


~HoşGeldiniz~ Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01 1970
Toplam Mesajınız: 0


    ..KISIR

    avatar
    Misafir
    Misafir


    ..KISIR Empty ..KISIR

    Mesaj tarafından Misafir Cuma Eyl. 19 2008, 20:28

    MALZEMELER:
    2 su bardağı düğül ( köftelik bulgur )
    1 adet baş soğan
    1 küçük çay bardağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı acı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Taze soğan, marul, maydanoz, dereotu, taze nane
    Tuz, acı pulbiber, karabiber, kimyon, bol limon suyu
    Süslemek için: Domates ve salatalık

    YAPILIŞI:
    Düğülü sıcak su ile ıslatın.
    Tavaya yağı alın ve minik doğranmış soğanı soteleyin.
    İçine salçaları ilave edin ve tekrar soteleyin.
    Kabaran düğülün içine sotelenen soğan ve salçaları ilave edin.
    Bütün yeşillikleri minik doğrayın ve kısıra ilave edip,karıştırın.
    Tüm baharatları,tuz ve limon suyunuda ekleyin ( bol limonlu ve acılı yaparsanız kısırınız daha güzel olur ).
    Elinize eldiven geçirip, iyice yoğurun.
    Kalıbın altına domates ve salatalık dilimlerini döşeyin.
    Onun üzerinede kısırı güzelce döşeyip,yerleştirin.
    Servis tabağına ters çevirin ve servis edin.

      Forum Saati C.tesi Nis. 27 2024, 01:24