Music-Lives.TK

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Music-Lives.TK


~HoşGeldiniz~ Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 0


    Mangal olayı

    RapInYunus
    RapInYunus
    3.Derece
    3.Derece

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 315
    Yaş : 30
    Müzik Türü</b></s> : Y.O.K
    Rep : 0
    Tecrübe Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 18/08/08

    Mangal olayı Empty Mangal olayı

    Mesaj tarafından RapInYunus Salı Ekim 28 2008, 14:39

    Mangalda pişirdiğiniz ete
    duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma
    ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç
    sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok
    baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru
    ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor
    halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur.
    Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin
    üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister
    mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın
    ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur.
    Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su
    doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve
    tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
    afiyetolsun



    En son RapInYunus tarafından Çarş. Ekim 29 2008, 18:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
    KinqNba
    KinqNba
    5.Derece
    5.Derece

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 517
    Yaş : 30
    Müzik Türü</b></s> : Y.O.K
    Rep : 0
    Tecrübe Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 01/10/08

    Mangal olayı Empty Geri: Mangal olayı

    Mesaj tarafından KinqNba Çarş. Ekim 29 2008, 18:23

    kardeş bisede yap bi qün yahh =)

      Forum Saati Perş. Haz. 24 2021, 11:50