Mangalda pişirdiğiniz ete
duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma
ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç
sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok
baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru
ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor
halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur.
Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin
üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister
mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın
ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur.
Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su
doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve
tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
afiyetolsun
duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma
ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç
sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok
baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru
ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor
halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur.
Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin
üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister
mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın
ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur.
Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su
doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve
tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
afiyetolsun
En son RapInYunus tarafından Çarş. Ekim 29 2008, 18:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi