hamuru için malzeme1 Su bardağı sıcağa yakın ılık su
1 çorba kaşığı toz
maya yada 1 kibrit kutusu yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı
şeker
Aldığı kadar un
PİZZA için MALZEMELER
3 adet sosis
150 gr.
kadar sucuk
150 gr. kadar salam
150 gr. kadar ince dilimli yeşil yada
siyah zeytin
200 gr. mantar
2 yumurta
3 domates
2 sivri
biber
200 gr. rendelenmiş kaşar
tuz
kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı maya
büyük bir bardağın içine konur ardından sıcağa yakın ılık su eklenerek bir kaşık
yardımı ile karıştırıldıktan sonra 5 dakika kadar bardakta mayalanmaya
bırakılır. Karışım bir kabın içine dökülerek aldığı kadar un ile yoğurulur ve
kapalı bir kaba konan hamur bir süre mayalanmaya bırakılır
Geniş bir
kabın içine pizza için verilen malzemelerin hepsi ince dilimler halinde
doğranır, yumurtalar kırılarak içine konur yağ, tuz ve kekik'te eklenerek tüm
malzeler karıştırılır.
Mayası gelen hamur bir oklava yardımı çok ince
olmayacak şekilde açılarak büyük fırın tepsisine yerleştirilir üzerine
rendelenen kaşar serpilir ve diğer malzemelerden oluşan karışım da kaşarın
üzerine eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılan fırının en üst rafına konarak
hamurun alt kısmı pembeleşene dek pişirilir.
1 çorba kaşığı toz
maya yada 1 kibrit kutusu yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı
şeker
Aldığı kadar un
PİZZA için MALZEMELER
3 adet sosis
150 gr.
kadar sucuk
150 gr. kadar salam
150 gr. kadar ince dilimli yeşil yada
siyah zeytin
200 gr. mantar
2 yumurta
3 domates
2 sivri
biber
200 gr. rendelenmiş kaşar
tuz
kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı maya
büyük bir bardağın içine konur ardından sıcağa yakın ılık su eklenerek bir kaşık
yardımı ile karıştırıldıktan sonra 5 dakika kadar bardakta mayalanmaya
bırakılır. Karışım bir kabın içine dökülerek aldığı kadar un ile yoğurulur ve
kapalı bir kaba konan hamur bir süre mayalanmaya bırakılır
Geniş bir
kabın içine pizza için verilen malzemelerin hepsi ince dilimler halinde
doğranır, yumurtalar kırılarak içine konur yağ, tuz ve kekik'te eklenerek tüm
malzeler karıştırılır.
Mayası gelen hamur bir oklava yardımı çok ince
olmayacak şekilde açılarak büyük fırın tepsisine yerleştirilir üzerine
rendelenen kaşar serpilir ve diğer malzemelerden oluşan karışım da kaşarın
üzerine eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılan fırının en üst rafına konarak
hamurun alt kısmı pembeleşene dek pişirilir.